Bygga Pikku del fyra, händer


Pikku kommer att behöva två olika par händer i filmen. Det första paret är vanliga händer med fäste (vilka jag tillverkat av jeansknappar) för pinnar (som jag gör av vajergalgar), det andra paret är ett par händer som behjälpligt kan gripa, eller iallafall knyta näven. Dessa två armpar ska enkelt gå att byta ut efter behovet i scenen.

Vanliga händer

Själva armen gör jag av ett lite tjockare skum som jag karvar någorlunda rund. Jag skär lite i armvecket så att armen lätt böjs och limmar fast en skinnrem vid axeln. Skinnremmen gör jag sedan ett litet hål i som jag kan föra in en sprint genom på insidan av Pikku. På det sättet sitter Pikkus armar fast i kroppen, men kan enkelt bytas vid behov.

 

Grepphänder

Grepphänderna gör jag genom att skära ut händerna i en bit pusselmatta från Rusta. Jag skär sedan skåror där fingrarna kommer att böjas och trär sedan en bit lina genom fingrarna och ner genom handen.

Jag trär i skumhanden i en bit rör som jag tagit från ett par 10 kronors leksaksnunchuckus. Detta rör får bli underarmen. Jag stadgar också upp handen med en bit styv plast på insidan. Nunchuckusröret klär jag sedan med lite skum och över allt detta syr jag sedan på päls.