Dags att filma Pikku iso i studion

Dags att filma


Så var det dags att filma med dockorna. Den första dagen var egentligen bara olika tester med ljussättning och för att trimma in greenscreenen. Mina gröna fleecefiltar som jag inhandlat på Jysk för 20 kr stycket fungerade bättre än jag vågat drömma om. Enda problemet är egentligen att rummet jag filmar i är alldeles för litet.

Dags att filma dag 2

Den andra dagen var det på riktigt men det visade sig snabbt att det behövdes fler hjälpande händer samt mängder av magneter och hemliga fästanordningar för att filma de första scenerna när Pikku tömmer brevlådan. Efter att ha tjorvat i ett par timmar utan användbart resultat gav jag, med trötta knän, upp för att återkomma nästa dag.

Dag 3

Tack och lov är brevlådescenerna förmodligen filmens mest invecklade sekvenser (förutom ett par scener längre fram som jag fasar inför). Dag tre gick det dock bättre. Brevlådan och Pikku armerades med magneter, nålar och dubbelhäftande tejp, dessutom fick jag en eller två hjälpande händer av Yuki under eftermiddagen och lyckades ta mig igenom alla Pikku-klipp i scen 1.

Dags att filma pikku iso