Kirunafestivalen ´16

Få 30% rabatt på festivalbiljetten om du köper innan den 31 maj. Vi ses i sommar!

Opslået af Kirunafestivalen på 26. maj 2016

För Kirunafestivalen 2016 var idén att skapa en stopmotionanimerad humla som flyger in i en lägenhet där artisterna som framträder på årets Kirunafestival finns avbildade i form av deras promotionfoton.

I uppdraget ingick att göra en kortare film inför varje artistsläpp under våren, samt ett par olika filmer där de olika artistfilmerna kombinerades till en längre övergripande festivalfilm som förutom att användas online också visats på utomhusskärmar i Luleå och Kiruna.

Huvudrollen i filmen fick humlan som skapades inför Kirunafestivalen 2015, men nu som en stopmotionarmatur gjord av balsaträ, aluminiumtråd och filt. Bakgrunderna byggdes skalenligt i kartong, balsaträ och mossgummi. Allt skulle sedan animeras. Först riggade jag upp i källaren i mitt barndomshem. Men den kalla vintern satte stopp för det och jag fick flytta till ett varmare rum som jag numera använder som studio, trots att det egentligen är för lite plats.

Martin Eriksson på TCB i Kiruna AB skrev ihop det förträffliga soundtracket som perfekt fångade känslan av en slö sommardag.

Affisch för Kirunafestivalen 2016

Förutom filmerna ingick också i uppdraget att ta fram bildmaterial och layoutförslag till festivalaffischen (som sedan sattes samman av Niklas Mattsson på Versal), samt en ny logotyp för årets festival. Affischen, utan artisterna, kan du se här nedanför.

Kirunafestivalen '16 2016 affisch

År: 2016

Kund: Kirunafestivalen

Category: Beställningsfilm

Share This: