cylinder Isopikkujärvi

Tillverka en cylinder för Isopikkujärvi


Varför behöver jag en cylinder? Jo, Pikkus hus, granarna och mycket annat av det jag tillverkat för miljön är tänkt att sitta fast på en stor cylinder som jag kan rotera. Detta för att skapa illusionen av en åkning över landskapet, fast på ett lite förvrängt och underligt sätt.

En cylinder av kartong och svett

Cylindern är i själva verket ett bygge av kartong. Jag använde en stor TV-kartong, lådan jag beställt foamboard i, samt några gamla flyttlådor för att skapa cylindern. Jag började med att knyta ett snöre till en penna och på så sätt märka ut ändarna av cylindern. Dessa skar jag sedan ut 4 gånger. Två och två limmade jag sedan ihop ändstyckena och var noga med att wellpappen gick i 90 graders vinkel mot varandra i de två bitarna. Detta för att få större stabilitet.

cylinder

Om man planerat att flytta cylindern efter den är klar, säg till en inspelningsplats, är det mycket viktigt att man kollar att lägenhetsdörren är större än diametern innan man limmar på sidorna.

Isopikkujärvi cylinder

Diametern på min cylinder visade sig vara ca 10 cm större än lägenhetsdörrens bredd, något som jag upptäckte efter jag klistrat på sidorna (och stabiliserat upp rullen med extra kartong).

Tursamt nog hade jag lämnat en bit av sidan öppen där jag planerat att dra kablage och kunna komma åt att fästa saker. Med lite hjälp, trixande och mosande lyckades jag tillslut pressa ut den genom dörren och flytta den till studion för fortsatt arbete.