Isopikkujärvi

Välkommen till Isopikkujärvi


Nu är det dags att lägga samman alla delar av Isopikkujärvi. Jag börjar med att limma lite bitar av skumplast på cylindern för att skapa snövallar, kullar och ojämnheter. Sedan täcker jag allt i ett vitt fleecetyg. Fleecetyg är kanske inte den bästa snö man kan tänka sig, men med tanke på alternativen var det ett av de billigaste. Fleecetyget limmar jag fast med sprejlim. På vissa platser fick jag också dra fram tråd och nål igen.

stor422b

Isopikkujärvi belysningsförening

Efter vägen genom byn ska ett antal gatlyktor lysa upp. Hur jag skulle skapa dessa var ett stort huvudbry tills jag en morgon vaknade med ont i halsen.

Glasskärmen i byns gatubelysning skapade jag nämligen genom att skära ut tablettbubblorna, de man trycker på med tummen för att få ut tabletten, i ett begagnat paket Strepsils.

belysningwn

Metallskärmen gör jag av papper och överdelen av lyktorna skär jag ut av pusselmatta. Till sist trycker jag fast en diod i lampan och sticker i en bit böjd vajergalge. Jag löder också på kablar till dioden, dessa kommer jag sedan seriekoppla till ett batteripack som jag gömmer inne i Isopikkujärvicylindern.

belysningwn3b

När jag sedan drar ström till lampan kommer den förhoppningsvis att lysa så här (förhoppningsvis eftersom flera dioder i varje paket från Clas Ohlsson verkar vara trasiga).

Mörkret råder i Isopikkujärvi

Härnäst fäster jag de olika komponenterna lite godtyckligt här och där på cylindern. Nästa steg blir att löda, koppla och dra elen i byn. Något som blivit aningen försenat efter att jag tyvärr köpt en Coltech lödpenna. Den höll en lödning vartefter stiftet kollapsade in i sig själv (antar att den smälte inuti?) och handtaget började bli varmare än själva lödspetsen. Vilket skrot!

isopikkujärvi